Barcelona serà la seu del Congrés Mundial de Mòbils (MWC, en les seves sigles en anglès) almenys fins l'any 2023, segons va anunciar ahir GSMA, l'associació que agrupa els principals operadors de telefonia del món i que organitza cada any aquest saló. La patronal va fer pública aquesta esperada decisió, que suposa ampliar en cinc anys l'actual vinculació contractual amb Barcelona. La decisió es va prendre dilluns durant la reunió del seu consell d'administració, celebrada a Xangai (Xina).

El Govern, la Generalitat, l'Ajuntament de Barcelona, Fira de Barcelona i les altres institucions empresarials i econòmiques implicades en el projecte han celebrat la decisió, que permetrà a Barcelona seguir exercint la capitalitat mundial del mòbil durant els pròxims vuit anys, després d'imposar-se a altres quatre ciutats. La qualitat de la proposta de continuïtat presentada per Barcelona, el creixent èxit del MWC, les activitats d'impuls del sector tecnològic que es duen a terme a la capital catalana i la complicitat institucional al voltant al projecte han portat a GSMA a prorrogar l'actual contracte amb Barcelona, que acabava el 2018. "Estem encantats d'anunciar que Barcelona seguirà sent Capital Mundial del Mòbil i seu del Congrés Mundial de Mòbils durant els pròxims vuit anys", va assenyalar en un comunicat el conseller delegat de GSMA, John Hoffman, que va afegir: "Estem emocionats per seguir construint sobre l'èxit dels últims anys".

L'alcaldessa i presidenta del Patronat de la Mobile World Capital Barcelona, Ada Colau, va destacar que la renovació és "un èxit compartit que s'ha aconseguit gràcies a la feina i a la implicació de tots". El conseller Felip Puig va destacar que la renovació és fruit "de molts anys de treball i de col·laboració institucional".