El diputat de la CUP David Fernàndez va fer oficial ahir que la formació es desmarca de la candidatura única que estan rubricant ERC, CDC i les entitats sobiranistes perquè "no reflecteix la pluralitat" de Catalunya i inclou polítics en actiu com Artur Mas, així com membres del Govern.

"És una revisió 2.0 de la proposta que ja va fer Artur Mas el 25 de novembre", va assegurar Fernàndez en roda de premsa a la seu de la CUP, i va recordar que en aquell moment la seva formació ja va defensar la conveniència de presentar tres llistes separades.

Fernàndez va apuntar que la CUP es presentarà amb les sigles de CUP-Crida Constituent, tal com ja va anunciar al començament de l'any, i posarà el focus en la transformació social que ha d'acompanyar el procés independentista. "Sense sobirania no hi ha justícia i sense justícia no hi ha possibilitats de llibertat. Nosaltres no renunciem a res", va recalcar.

El diputat va recordar que la seva formació es va obrir a negociar una llista única només si aquesta era transversal i no incloïa polítics, i va retreure a convergents i republicans que plantegessin la reunió de dilluns amb un "canvi de tauler". "Anàvem a aquesta taula de treball amb una proposta prèvia que avalaven ERC i les entitats sobiranistes, una llista apartidària, i quan vam arribar ens vam trobar que ens canviaven el tauler i el terreny de joc", va dir Fernàndez, que va recordar així el canvi de criteri d'ERC i de les entitats.

El diputat també va criticar les "formes" exhibides els últims dies per alguns dels participants en les reunions, als quals va acusar d'actuar amb "mala fe" a través de filtracions "partidistes i interessades". "Exigíem una discreció no incompatible amb el dret a la informació. Per la CUP només parla la CUP i no acceptem ventrílocs ni filtracions interessades", va etzibar.