El líder d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC), Josep Antoni Duran i Lleida, va afirmar ahir que no comparteix l'acord assolit entre CDC i ERC per anar en una mateixa candidatura liderada per les entitats sobiranistes de Catalunya, ni "tot el sainet" que ha envoltat aquesta negociació.

Duran, en declaracions als periodistes al Congrés, va assegurar que s'alegra que hi hagi hagut un acord, però va voler deixar clar el seu rebuig.

"M'alegro que finalment arribin a un acord, però no comparteixo aquest acord, ni tot el sainet que l'ha acompanyat. Però a mi el que em toca és defensar el que és nostre i no simplement criticar la resta", va dir el líder d'Unió després de reunir-se al Congrés amb Mitzy Capriles, dona de l'alcalde de Caracas, Antonio Ledezma, empresonat a Veneçuela.

Segons Duran, davant l'acord, el que ha de fer Unió és "mirar de cara al futur i defensar les seves pròpies propostes, que són les que convenen a Catalunya si realment vol sortir de la situació" en què està.

Hores abans, en una entrevista a RNE, Duran va criticar la "falta de confiança i credibilitat" que projecta el president català, Artur Mas, al qual va retreure l'"espectacle" per la candidatura unitària sobiranista per al 27S, en què creu que "tots han perdut alguna cosa pel camí".

Segons el líder d'Unió Democràtica, el president català "és molt conscient que està ficat en un embolic", enmig d'"una lluita per l'hegemonia dins de l'independentisme". En tot cas, Duran va indicar que "tenia poc sentit" que el President de la Generalitat quedés "al marge" de la llista unitària i va dir que no concep "la política sense polítics". El democratacristià va descartar ser "en la primera línia" per al 27-S, perquè considera que el candidat més adequat per encapçalar la llista és el secretari general d'UDC, Ramon Espadaler, perquè és més jove i té també experiència.