El ministre de Justícia del govern espanyol, Rafael Catalá, ha afirmat aquest dimecres que si a Catalunya es convoquen eleccions fora del marc legal, el Govern procedirà a la seva impugnació, però ha afegit que no parteix "d'una desconfiança que es produeixi una convocatòria que no respecti el marc jurídic actual".

En declaracions als mitjans abans d'acudir a una reunió de coordinació de la Policia Judicial en el Consell General del Poder Judicial, Català ha aclarit que les eleccions que es convoquin "no seran plebiscitàries" perquè "no hi pot haver un altre format diferent" que els comicis per elegir diputats al Parlament català.

"Hi ha certa confusió de si és plebiscitària, com si el que s'esculli és una altra cosa", ha afirmat, i en aquest sentit ha indicat que, des de l'Advocacia de l'Estat, estaran atents per si hi ha alguna il·legalitat en la seva convocatòria.

"Si hi ha algun incompliment de la normativa lògicament procedirem a la seva impugnació, però no parteixo d'una desconfiança que es produeixi una convocatòria que no respecti el marc jurídic actual", ha dit.