El ple del Congrés va aprovar ahir la reforma de la llei de l'avortament per impedir que les menors d'edat interrompin l'embaràs sense permís dels pares proposada pel PP, si bé alguns dels seus diputats van votar-hi en contra o es van abstenir.

Pràcticament tota l'oposició va rebutjar la modificació legislativa, que el PP va tirar endavant amb la seva majoria parlamentària i el suport d'Unió (UPN es va abstenir) per continuar la tramitació al Senat. Quan el Ple es va pronunciar sobre el dictamen de la Comissió de Sanitat, els diputats del PP Lourdes Méndez, Eva Durán, José Eugenio Azpiroz i Antonio Gutiérrez Molina van votar en contra, i Javier Pont es va abstenir, així que seran sancionats per trencar la disciplina de grup.

PSOE, Esquerra Plural, PNB, UPyD, Amaiur, ERC i BNG han reclamat insistentment la retirada de la reforma per "innecessària", "electoralista" i per abocar les joves a avortar "sense garanties jurídiques ni sanitàries".

El líder del PSOE, Pedro Sán-chez, es va comprometre a restituir l'anterior llei de l'avortament, reformada ahir al Congrés, si governa després de les pròximes eleccions generals. Sánchez va fer aquesta promesa en un acte electoral amb militants del PSE-EE d'Euskadi a Bilbao.