El Consell de Garanties Estatutàries ha dictaminat per unanimitat que la proposició de llei per prohibir els espectacles de circ amb animals de la fauna salvatge s'ajusta a la legalitat i no és contrària ni a la Constitució ni a l'Estatut.

El Consell s'ha pronunciat sobre la modificació de l'article 6 de la Llei de Protecció dels Animals aprovada el 2008 per incloure-hi la prohibició dels espectacles amb animals salvatges als circs.

En la seva tramitació, un grup de diputats va apel·lar al Consell en entendre que prohibir els espectacles circenses amb animals "és contrari al lliure accés a la cultura, i vulnera la llibertat d'empresa", a més de ser una tradició molt arrelada.

No obstant això, el Consell de Garanties ha rebutjat aquestes argumentacions i ha donat llum verd perquè la proposició es debati i voti en el ple de la setmana que ve. L'organisme ha indicat que la proposició qüestionada segueix la trajectòria legislativa d'augmentar la protecció dels animals a Catalunya, on ja estan prohibides, per exemple, les curses de braus, el tir al colom o les baralles d'animals.