ICV i Podem van tancar un acord per presentar-se junts en coalició a les eleccions a les Corts que encara no han estat convocades però es preveu que se celebrin a finals d'any. A finals de juny, els líders d'ICV, Joan Herrera, i de Podem, Pablo Iglesias, ja van anunciar que les dues formacions tenien la intenció de presentar-se juntes tant a les catalanes com a les espanyoles.

Es treballa amb la possibilitat que la marca electoral de les generals mantingui la fórmula "Catalunya Sí que es pot" del 27-S afegint Podem al principi. El programa electoral de la coalició per a les eleccions a les Corts inclourà el dret a decidir.

El passat 26 de juny, el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, i la líder del partit a Catalunya, Gemma Ubasart, es van reunir a Barcelona amb els coordinadors d'ICV, Joan Herrera i Dolors Camats. En aquesta trobada ja van explicar que l'objectiu era presentar-se junts i "donar el tomb" a Catalunya i a l'Estat.

Fa uns dies es va tancar l'acord de coalició per a les eleccions del 27-S sota la marca "Catalunya Sí que es pot" , que està pendent només de ratificació per part de Procés Constituent, i ahir, divendres, es va tancar l'acord per concórrer junts a les generals.

Fonts de Podem van parlar de "preacord" per a les eleccions a les Corts i asseguren que també inclou Procés Constituent, BComú i representants de la societat civil.

El pacte contempla també que el programa electoral reculli el dret a decidir i reconegui Catalunya com un subjecte polític sobirà. El full de ruta pactat per a la coalició que es presentarà el 27-S es basa en un procés constituent que permeti decidir tant l'encaix de Catalunya amb Espanya com el model econòmic i social.