Una nena de 13 anys va morir ahir a la tarda després de rebre l'impacte d'un llamp a Campelles, al Ripollès. L'alcalde de Campelles, Joan Dordas, ha precisat que la menor morta és veïna de Barcelona i que formava part d'un grup de colònies que estava de pas per Campelles. Es veu que un dels monitors tenia casa a la població i anaven a passar la nit al garatge de l'immoble. Segons Dordas, el tràgic incident s'hauria produït després que la nena s'allunyés del grup per anar a fer les seves necessitats a la vora de tres pins. Una tanca electrificada per guardar les vaques -inicialment s'havia parlat d'una creu de ferro, però en realitat està a més de 300 metres del lloc- hauria atret la descàrrega del llamp i, de retruc, hauria impactat en la menor.

Al lloc s'hi van desplaçar tres ambulàncies del SEM (Sistema d'Emergències Mèdiques) però no van poder fer res per salvar-la. També es van activar els Mossos d'Esquadra de Ripoll que en arribar-hi van trobar-se la nena ja sense vida.

Dues persones més, segons fonts consultades, eren a prop de la nena i van haver de córrer perquè no els impactés també la descàrrega elèctrica. Ràpidament es van activar els serveis d'emergències però en arribar-hi no es va poder fer res per salvar la vida de la menor.

Els fets es van produir al voltant de les set del vespre en una àrea propera al carrer de les Basses. La nena juntament amb els altres membres d'un grup que estava de colònies ahir pel poble després de fer una excursió per la vall de Ribes. En el moment del tràgic accident estaven jugant a darrere on hi ha una zona verda i un petit turonet, on els veïns de Campelles hi beneeixen el pa cada any.

Els veïns de la zona asseguren que la tempesta d'ahir va ser forta i que van caure diversos llamps a la zona. De fet, els Bombers van rebre un avís que havia caigut una forta descàrrega en el punt on es va haver de lamentar la mort de la menor. De fet, segons el Meteocat fins les vuit del vespre d'ahir havien caigut 3.200 llamps a Catalunya, 73 d'ells a la comarca del Ripollès.

Després dels fets, Protecció Civil va informar que s'havia desplaçat un grup de psicòlegs a aquest petit municipi del Ripollès per atendre els companys de la menor, així com per la previsió d'arribada de pares de tots els nens i nenes del grup de colònies que va presenciar el tràgic accident.

Passen la nit a Queralbs

Les fortes pluges d'ahir també van provocar que 102 persones que estaven fent acampada a Queralbs - entre nens i monitors- i que formaven part de tres grups van haver de passar la nit en un lloc segur.Es van quedar en un local de l'Ajuntament després de veure's sorpresos per la forta pluja que va descarregar al Ripollès.

De fet, a la zona del santuari de Núria a més, l'aigua va caure en forma de calamarsada i va agafar per sorpresa alguns esportistes de trail running que anaven a la zona d'acampada que s'ha instal·lat per la cursa que s'hi celebrarà demà i que s'anomena l'Olla de Núria.

En aquesta zona del Ripollès van caure 25,7 litres a la tarda. I d'aquests 22,9 litres van caure en només mitja hora a Núria. A més, segons el Meteocat, la temperatura màxima si bé cap a les tres de la tarda estava situada en 23 graus, durant l'estona que va durar la tempesta va caure fins als 7,6 graus.

A causa de les fortes pluges hi va haver un despreniment a la carretera que va de Ribes a Queralbs. que va provocar el tall de la via durant unes hores fins que es va retirar les restes de roques que hi havia a la carretera.

A la comarca veïna de la Cerdanya, les pluges van anar acompanyades d'aparell elèctric i fins i tot, un llamp va provocar un incendi a Bellver de Cerdanya que va cremar unes set hectàrees, segons els Agents Rurals.

Aquesta cara i creu de temperatures i de sol i pluges entre matí i tarda es viurà durant els propers dies ja que de matí hi haurà sol i les tardes es preveuen tempestes sobretot a les zones de muntanya. La calor seguirà persistint i les màximes escalaran fins a valors alts per l'època.