Regió 7

La Unió Europea vol que hi hagi sempre dos pilots en la cabina d´un avió

18.07.2015 | 00:00

L'Agència Europea de Seguretat Aèria (AESA) recomana a les aerolínies que abans de contractar un pilot facin una avaluació psicològica, i que en la cabina dels avions sempre hi vagin dues persones, segons l'informe realitzat després de l'accident aeri de Germanwings al març passat. "Hauria d'haver-hi dues persones de forma permanent a la cabina dels pilots", diu l'informe que la Comissió Europea va encarregar a EASA, i que també assenyala que "els pilots haurien de ser objecte d'una avaluació psicològica abans de ser contractats per una companyia aèria". Sobre la presència de dues persones a la cabina, el document assenyala que "els beneficis de la decisió es podrien avaluar al cap d'un any. Els operadors haurien d'introduir les mesures suplementàries adequades, incloent-hi la preparació de la tripulació, per assegurar que es mitiga qualsevol risc associat".
Igualment recomanen a les aerolínies fer "programes de lluita contra les drogues i l'alcohol, i realitzar controls aleatoris", a més de seguir "programes estrictes de control dels examinadors mèdics" en aquest àmbit, incloent els seus coneixements. A nivell nacional, es recomana a les autoritats "reforçar els aspectes psicològics i de comunicació sobre l'entrenament i pràctica d'aquests examinadors mèdics", així com la creació d'associacions que reuneixin a aquest tipus de professionals.
L'Executiu comunitari, que ara analitzarà els resultats de la investigació, va encarregar aquest informe a EASA el maig passat després de l'accident del 24 de març en què un avió de la companyia Germanwings amb 150 persones a bord es va estavellar als Alps francesos.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

La Festa dels Súpers omple novament l´Anella Olímpica en el seu 20è aniversari

La Festa dels Súpers omple novament l´Anella Olímpica en el seu 20è aniversari

L'edició d'enguany de l'esdeveniment infantil més gran d'Europa coincideix amb els 25 anys del...

El Comitè Federal del PSOE aprova l´abstenció a la investidura de Rajoy

El Comitè Federal del PSOE aprova l´abstenció a la investidura de Rajoy

S'imposa el criteri de la gestora i de Susana Díaz i el PSC es manté en el 'no'

El PSC fixarà la seva posició sobre la investidura el pròxim dimarts al Consell Nacional

El PSC fixarà la seva posició sobre la investidura el pròxim dimarts al Consell Nacional

La decisió marcarà l'estat de les relacions entre el PSOE i el PSC

Enllaços recomanats: Premis cinema