L'Agència Europea de Seguretat Aèria (AESA) recomana a les aerolínies que abans de contractar un pilot facin una avaluació psicològica, i que en la cabina dels avions sempre hi vagin dues persones, segons l'informe realitzat després de l'accident aeri de Germanwings al març passat. "Hauria d'haver-hi dues persones de forma permanent a la cabina dels pilots", diu l'informe que la Comissió Europea va encarregar a EASA, i que també assenyala que "els pilots haurien de ser objecte d'una avaluació psicològica abans de ser contractats per una companyia aèria". Sobre la presència de dues persones a la cabina, el document assenyala que "els beneficis de la decisió es podrien avaluar al cap d'un any. Els operadors haurien d'introduir les mesures suplementàries adequades, incloent-hi la preparació de la tripulació, per assegurar que es mitiga qualsevol risc associat".

Igualment recomanen a les aerolínies fer "programes de lluita contra les drogues i l'alcohol, i realitzar controls aleatoris", a més de seguir "programes estrictes de control dels examinadors mèdics" en aquest àmbit, incloent els seus coneixements. A nivell nacional, es recomana a les autoritats "reforçar els aspectes psicològics i de comunicació sobre l'entrenament i pràctica d'aquests examinadors mèdics", així com la creació d'associacions que reuneixin a aquest tipus de professionals.

L'Executiu comunitari, que ara analitzarà els resultats de la investigació, va encarregar aquest informe a EASA el maig passat després de l'accident del 24 de març en què un avió de la companyia Germanwings amb 150 persones a bord es va estavellar als Alps francesos.