El director general de Joventut, Toni Reig, va mostrar el condol en nom del Govern de la Generalitat per la mort d'una nena per l'impacte d'un llamp a Campelles (Ripollès). Reig va transmetre "el condol a la família i amics de la víctima", i també als organitzadors de l'activitat, i fer un reconeixement "a la reacció i bona actuació dels monitors". La víctima, una nena de dotze anys de Barcelona, formava part d'un grup de colònies que estava de pas per Campelles.

Segons sembla, la víctima i els seus companys -una trentena de nens i nenes- havien fet una ruta des de Montgrony fins a Campelles, on van arribar a mitja tarda per fer-hi nit amb tendes. Cap a les set de la tarda, els nens estaven jugant a la zona del Pla de Santa Maria, un indret on hi ha una creu de ferro que marca el terme de Campelles. Va ser aleshores quan es va desencadenar una violenta tempesta i es creu que un dels llamps va impactat contra la creu i, per efecte rebot, va tocar la nena i li va impactar al damunt.

El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) va confirmar la mort de la menor a causa del llamp. El SEM va activar ràpidament tres ambulàncies per atendre l'incident i també va mobilitzar un servei de psicòlegs per atendre els companys de la víctima. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, fins a les 20.00 hores d'aquest divendres, han caigut 148 llamps núvol-terra a Catalunya. El Ripollès amb 73 i la Cerdanya amb 21 han estat les comarques més afectades.