El líder suprem iranià, Ali Jamenei, va tancar ahir categòricament la porta a una aproximació entre el seu país i els EUA a la calor de l'acord sobre el programa nuclear de la República Islàmica, pacte que, però, compta amb el vistiplau de l'hereu polític de Ruholá Jomeini. Després de quatre dies d'espera des de l'anunci de l'històric acord que promet posar fi a més de 13 anys de disputes entre l'Iran i la comunitat internacional, Jamenei es va encarregar de posar-hi draps freds a les perspectives obertes a tot el món sobre un canvi en les relacions entre dos països que es defineixen mútuament com "el gran Satan" i principal integrant de l'"eix del mal".

"Amb aquestes negociacions i amb aquest text que s'ha elaborat, en cap manera s'obtindrà un canvi de la nostra política enfront del Govern arrogant dels EUA. Les polítiques dels EUA a la regió tenen una diferència de 180 graus amb les de l'Iran", va afirmar el líder en un multitudinari sermó a Teheran amb motiu de la festa del Aid al Fitr, la fi del mes sant de dejuni de Ramadà.

De manera categòrica, el líder va descartar qualsevol "canvi" entre el seu país i els EUA, amb el qual l'Iran "no té res a negociar" en qüestions "mundials, regionals o bilaterals" i que l'únic motiu d'haver-se assegut amb ells a taula de negociacions ha estat per respondre a la "conveniència de la República Islàmica".

"Nosaltres no deixarem de donar suport als nostres amics de la regió i les nacions oprimides de Palestina, Iemen, el Govern i el poble de Síria, l'Iraq i el poble oprimit de Bahrain. Els honestos guerrers de la resistència sempre obtindran el nostre suport", va afirmar Khamenei en una cerimònia, acompanyat pel Govern.