Diversos mitjans aeris i terrestres treballen en l'extinció de quatre incendis que es van declarar en només una hora en diversos municipis del territori del País Valencià: els castellonencs de Cinctorres i Benafigós i els valencians de Venta del Moro i Algímia d'Alfara. Els incendis van ser provocats, en la totalitat dels casos, per culpa de llamps.

Segons va informar el Centre d'Emergències de la Generalitat, les fortes tempestes que es van registrar a l'interior de les províncies de Castelló i València estan originant molts incendis per culpa dels llamps.

A Cinctorres, una localitat situada al nord de la província de Castelló, es va produir un incendi rural per un llamp i fins al lloc es van desplaçar ràpidament un helicòpter i dues brigades d'emergència, que duien dues autobombes i un camió.

Posteriorment, un altre llamp va ser el causant d'un incendi forestal a Benafigós, a la comarca de Alcalatén, a Castelló, en l'extinció del qual van treballar un helicòpter, dues avionetes, un total de dues brigades d'Emergència i dues autobombes.

També un llamp és la causa de l'incendi declarat en la jornada d'ahir a la tarda a Venta del Moro, a la comarca valenciana de Requena-Utiel, fins a on es van traslladar set mitjans aeris, entre ells fins a quatre avionetes i tres helicòpters, tres brigades d'emergència, tres autobombes i una unitat de vigilància.

A més, un quart incendi, també provocat per un llamp, va afectar al municipi d'Algímia d'Alfara, a la comarca del Camp de Morvedre, fins a on es va haver de traslladar un helicòpter, dues brigades d'emergència i una autobomba, segons les fonts.