El líder del PSC, Miquel Iceta, va rebutjar ahir de nou fer un front constitucionalista amb PPC i C's, als quals va animar a unir-se per al 27S, i va admetre en canvi que se sent més pròxim a la candidatura Catalunya Sí que es Pot, amb la qual coincideix "en el 95%" del seu manifest.

Iceta va assenyalar que comparteixen la crítica de la candidatura Catalunya Sí que es Pot a l'actual govern català d'Artur Mas i la necessitat de "donar un tomb" a la política catalana, entre d'altres aspectes perquè "hi ha molts punts de coincidència; molts", va afegir. No obstant això, el dirigent socialista va descartar sumar el PSC a la plataforma, perquè no han estat convidats al projecte i "on no t'inviten, no hi vas", va concloure.

El líder del PSC va denunciar que el Govern d'Artur Mas ha estat "el pitjor des de 1980" i va retreure al president que faci una llista amb ERC per "diluir" el balanç d'un executiu "irrellevant en l'economia, insensible socialment i incompetent en la gestió pública". Segons Iceta, el govern de Mas han estat cinc anys de "gesticulació, discursos, retallades i poca feina". "El balanç no pot ser més decebedor", va concloure. A més, Iceta critica que amb la llista conjunta tant Mas com el seu soci al Parlament, el líder d'Esquerra, Oriol Junqueras, volen "defugir el rendiment de comptes" davant la ciutadania a les urnes i pretenen "diluir les responsabilitats" que han tingut aquest mandat.