Sánchez promet un "ingrés mínim vital" per als pobres

El líder del PSOE es compromet a gastar 6.000 milions per eradicar la pobresa infantil en el termini de sis anys si és president del govern

21.07.2015 | 00:00
Pedro Sánchez va inaugurar ahir una jornada del PSOE a Mèrida

El líder del PSOE, Pedro Sán-chez, va anunciar ahir que, de guanyar les pròximes eleccions generals, posarà en marxa "un ingrés mínim vital" que proporcioni "uns ingressos mínims a les persones en situació de pobresa". Aquesta iniciativa, fixada com a prestació no contributiva de la Seguretat Social, va ser anunciada per Sánchez a Mèrida durant unes jornades sobre drets de ciutadania i inversió social.
"Aquest serà un dels principals compromisos electorals del PSOE i al qual penso comprometre un gruix important de la inversió pressupostària al costat de la política educativa i científica", ha afegit el secretari general del PSOE.
En la seva intervenció, Sánchez ha assegurat que, "com a president del Govern", es compromet a "acabar amb la pobresa infantil en quatre anys" i per això el seu Govern multiplicarà per sis els recursos destinats a pal·liar la pobresa "fins arribar als 6.000 milions d'euros l'any".
Sánchez ha explicat que aquest "ingrés mínim vital" estarà associat "a un estat clar de necessitat", en contraposició a una renda bàsica o ingrés "incondicionat".
En la seva opinió, encara que aquesta última idea -la renda incondicionada- pot ser "suggerent" des del punt de vista acadèmic, és "inviable" des d'un prisma pressupostari. "És intolerable per a qualsevol responsable polític esperar que el mercat -arran d'una recuperació econòmica i la creació d'ocupació- reabsorbeixi l'elevat volum de pobresa", ha dit el secretari general del PSOE.
Davant "l'elevada probabilitat", segons ha apuntat, que el problema de la pobresa es converteixi en quelcom crònic, "cal buscar ajudes des de l'àmbit públic i en estreta col·laboració dels que han estat treballant" en això, com ONG, empreses i ciutadans.
Per aquest motiu, com així ha explicat, la creació d'aquesta nova prestació, articulada en coordinació amb el subsidi per desocupació, amb quanties iguals, està dirigida "a les llars sense ingressos i en situació de necessitat, sigui quina sigui la causa".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar 2017/2018

Calendari laboral 2017 a Catalunya

Calendari Laboral 2018 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2017/18

 

Enllaços recomanats: Premis cinema