Uxue Barkos ha estat elegida presidenta del Govern de Navarra amb els 26 vots a favor dels parlamentaris de Geroa Bai, EH Bildu, Podem i Esquerra-Ezkerra, l'abstenció dels set representants del PSN- PSOE i els 17 vots en contra d'UPN i PP.

Barkos ha rebut un suport no exempt de matisos per part dels seus socis EH Bildu i Podem. Mentre la candidata ha apostat per buscar l'acord, primer entre els socis però sense renunciar a aconseguir-ho amb tercers com el PSN, des d'EH Bildu Adolfo Araiz ha titllat a aquest partit d'"irrellevant" i exigit a la futura presidenta "reciprocitat" a la "confiança i lleialtat" que li ofereixen, i Laura Pérez, de Podem, ha indicat que el programa pactat peca de "certa incoherència".

Des de l'oposició UPN ha denunciat que Barkos deixa "el control de Navarra" en mans d'EH Bildu, ja que el seu portaveu, Adolfo Araiaz, serà un president "a l'ombra" sense que abans "hagi demanat perdó ni condemnat" el terrorisme. Al seu torn, la portaveu del PP, Ana Beltrán, ha rebutjat la investidura de Barkos perquè "una àmplia majoria dels navarresos no vol un govern dirigit per radicals d'esquerres i nacionalistes bascos", encara que ha recordat que "és legítim" mentre no es modifiqui la llei electoral.