Els Bombers de la Generalitat van donar per estabilitzat, anit, l'incendi forestal que ahir a la tarda va començar a cremar a la zona de les Pedreres de Girona. A l'hora de tancar aquesta edició, tots els veïns que havien estat desallotjats, més d'un centenar dels barris de Torre Gironella, Torre Alfons XII i Sant Daniel, podien tornar a casa.

Segons el director general de Prevenció i Extinció d'Incendis, Ramon Parés, l'incendi va cremar una superfície de 36 hectàrees i les flames van afectar set habitatges de la zona, dos amb afectacions "severes". Els Agents Rurals han obert una investigació per determinar les causes de l'origen del foc. Una de les hipòtesis que pren força és que el podria haver provocat una cigarreta. Els Bombers van continuar remullant la zona afectada durant la nit.

L'incendi es va declarar prop del carrer Hortènsia de Girona a primera hora de la tarda i en poca estona es va propagar amb força. Els Bombers van centrar els esforços a aturar el flanc dret, que avançava en direcció a les Gavarres. "Era un foc amb una potencialitat important i, per això, hi hem abocat tots els esforços disponibles", afirmava ahir el director general de Prevenció i Extinció d'Incendis. Seixanta-set dotacions, de les quals quinze eren aèries, treballaven per apagar l'incendi.

Un altre dels perills del foc era que s'havia declarat molt a prop de nuclis habitats. Això va obligar a desallotjar més de cent veïns, que primer van ser traslladats a un hotel de la ciutat i després a l'escola Annexa, on van habilitar un punt d'acollida amb menjar i matalassos per si hi havien de passar la nit.

Les cases més afectades per l'incendi eren ahir les de sota la torre de comunicacions, el pirulí. Segons va detallar l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, no eren primeres residències i, per tant, "ningú s'ha quedat sense habitatge". Segons els Mossos d'Esquadra, inicialment van ser desallotjats preventivament els veïns de les cases properes a l'incendi dels barris de Torre Gironella i Torre Alfons XII i també els veïns d'alguns habitatges de la primera línia del barri de Sant Daniel. A la resta dels veïns se'ls va demanar el confinament. El SEM va haver d'atendre dues persones. Una per inhalació de fum lleu i l'altra, un bomber, per un cop de calor. Anit ja havia estat donat d'alta.