El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha arxivat la denúncia d'un empresari francès que va acusar el conseller d'Empresa, Felip Puig, de demanar-li comissions a canvi de facilitar-li una inversió al port de Barcelona. El TSJC entén que l'empresari denunciant es va desdir del que havia afirmat inicialment.

La denúncia va ser remesa al TSJC per la titular del jutjat d'instrucció número 20 de Barcelona, que el mes passat va prendre declaració com a testimoni a l'empresari François Seroux, que va assegurar que Puig li va advertir que la seva inversió al port generaria "despeses", però sense concretar si es referia a comissions.

El TSJC es va fer càrrec de la denúncia contra Puig donada la condició d'aforat del conseller, encara que inicialment va ser investigada pel titular del jutjat d'instrucció número 5 de l'Audiència Nacional, que va prendre declaració a l'empresari francès en qualitat de testimoni.

En aquesta declaració, i en una manifestació prèvia davant la policia, l'empresari va acusar Puig d'haver-li demanat una comissió del 5% a canvi de facilitar-li una inversió en l'Imax Port Vell quan era conseller. Després el TSJC va remetre el cas a un jutjat ordinari de Barcelona, però la magistrada li va tornar la causa una vegada va prendre declaració a l'empresari francès, declaració que "suposa una rectificació a allò manifestat davant la policia, ja que de la mateixa no es desprèn que se li exigís prestació econòmica constitutiva d'un il·lícit penal".