El cap de llista de Junts pel Sí, Raül Romeva, va assegurar que l'acord de coalició no diu "explícitament" que Artur Mas sigui el candidat a la presidència de la Generalitat. Aquest comentari, efectuat a diversos mitjans de comunicació, va ser replicat per Neus Munté, segons la qual CDC i ERC estan d'acord en aquest punt.

Concretament en una entrevista a El Periódico, Romeva va explicar que hi ha un acord entre CDC i ERC sobre com ha de funcionar "la cosa", però va avisar que "hi ha escenaris en què potser això s'ha de gestionar d'una manera o d'una altra". Per a Romeva, segons el que passi el 27-S, "veurem com s'organitza tota l'estructura del Govern i del Parlament". "No sé com anirà perquè està tot condicionat al dia 27", va concloure.

Preguntat per si hi ha la possibilitat que ell sigui candidat a la presidència de la Generalitat, Romeva ha respost que és un escenari "prematur" perquè primer cal saber si hi ha una majoria a favor del sí. En cas que així sigui, Romeva va apuntar que "l'escenari determinarà com s'han de gestionar les estructures que han de fer aquesta feina, sigui en l'àmbit del Parlament sigui en el de Govern". I en aquesta línia, va concloure que "plantejar hipòtesis sobre, fins i tot, qui acabarà sent president és prematur".

En canvi, la vicepresidenta i portaveu del Govern, Neus Munté, va remarcar que està "parlat i ben parlat" entre CDC i ERC que el candidat a la Presidència de la Generalitat en cas de victòria de la candidatura Junts pel Sí serà el líder de CDC, Artur Mas, que va quart a la llista.

En un esmorzar informatiu del fòrum Nova Economia, Munté va advertir que "és a CDC a qui li correspon proposar el nom del President del nou Govern".

La vicepresidenta de l'executiu i dirigent de CDC va dir que així s'ha manifestat públicament els últims dies i va recalcar que aquest és un assumpte que està "parlat i ben parlat" amb ERC.

Va incidir que l'acord està "basat en la confiança de les parts" i passa pel "fet evident que Artur Mas continuarà exercint el paper de lideratge que correspon al President de la Generalitat", en el cas que obtinguin la majoria.

L'ANC nega "contradiccions"

El president de l'ANC, Jordi Sán-chez, va garantir ahir, en una entrevista a l'ACN, que l'actual President de la Generalitat, Artur Mas, serà el candidat de Junts pel Sí a tornar a ocupar aquest lloc després de les eleccions del 27-S. Segons el líder de l'entitat sobiranista, aquesta qüestió "no és motiu de debat" ni de "tensió" entre els membres de la llista avalada pels independentistes de CDC, ERC, ANC i Òmnium. Sánchez es mostra segur que el cap de llista, Raül Romeva, no ha volgut posar això en qüestió i atribueix la polèmica a "l'intent de buscar contradiccions" entre els membres de Junts pel Sí. "No n'hi ha; hi ha una gran harmonia entre tots", va sentenciar Sánchez.