L'Ajuntament de Barcelona va aprovar ahir en el seu primer ple extraordinari crear una comissió no permanent per estudiar la viabilitat dels Jocs d'Hivern. El ple va ser convocat a instàncies del PSC, CiU i ERC, després que el govern de Barcelona en Comú anunciés la renúncia a presentar una candidatura Barcelona-Pirineus als Jocs d'Hivern de 2016. La comissió va sortir endavant amb els vots del PSC, CiU, C's i ERC, l'abstenció del BComú i PP i el vot en contra de CUP.

Va ser en aquest moment, quan el regidor de la CUP, Josep Garganté, va llançar fotocòpies de bitllets de 500 euros perquè els regidors poguessin "untar a tot el moviment olímpic" i aconseguir així la candidatura dels Jocs d'hivern. La insòlita acció de Garganté va provocar que CiU, C's, PSC i PP demanessin a l'alcaldessa que expulsés el regidor del ple per la falta de respecte als seus companys i a la ciutadania. Encara que l'alcaldessa va reprovar l'acció de Garganté, va decidir posar punt final al ple i va convocar una junta de portaveus de forma immediata per tractar les "conductes anòmales" que no tenen precedents en els últims 35 anys.

D'altra banda, el líder del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, i la regidora popular Ángeles Esteller van col·locar ahir una fotografia del rei Felip al prestatge del saló de plens on fins dijous hi havia el bust del rei Joan Carles, que el govern de Barcelona en Comú va retirar immediatament. El govern municipal de Barcelona va decidir retirar el bust del rei Joan Carles I del saló de la Reina Regent perquè no es corresponia amb el de l'actual monarca.