El titular del jutjat número 1 del Vendrell va ordenar ahir l'ingrés a presó sense fiança del conseller delegat de Teyco, Jordi Sumarroca, imputat per suborn i blanqueig de capitals en el cas de la suposada trama de corrupció a Torredembarra. El jutge va estimar així la petició que havia fet Fiscalia Anticorrupció arran la compareixença judicial de l'empresari, el qual es va acollir al dret de no declarar. L'advocat defensor de Sumarroca, Diego Artatcho, va anunciar que presentarà avui un recurs davant l'Audiència Provincial de Tarragona per revocar aquesta decisió. D'altra banda, el cinquè detingut en l'operació Petrum, el gestor Marià Júdez, va quedar en llibertat amb càrrecs.

Sumarroca va abandonar els jutjats del Vendrell a les nou del vespre dins d'un cotxe dels Mossos amb els vidres posteriors enfosquits. Des de la porta de les dependències judicials, el seu advocat, Diego Artatcho, va qualificar de "desproporcionada i incomprensible" la decisió judicial, tot anunciant un recurs avui davant l'Audiència Provincial de Tarragona en contra de l'ordre de presó. El lletrat retreu que l'únic argument en el qual es basa la mesura de presó seria per evitar la possible "destrucció de proves" per part de Sumarroca. "Fa un any que està imputat, està sotmès a vigilància policial i telefònica i no entenem que després dels escorcolls d'ahir -dijous- el jutge pretengui encara que hi ha un risc que es puguin destruir proves. És una mesura incomprensible i exorbitant", va declarar Artatcho.

La investigació del cas atribueix suposats pagaments i comissions irregulars de l'empresa Teyco a diferents societats de l'exalcalde de Torredembarra, Daniel Masagué -que, finalment, va sortir en llibertat amb càrrecs-, xifrades en uns 1,43 milions d'euros entre 2011 i 2013. Tant la constructora, que va rebre l'adjudicació de l'obra d'un aparcament municipal que va acabar registrant una considerable desviació pressupostària -dels 2,2 fins més dde 2,8 milions-, com Masagué han reconegut haver mantingut "relacions comercials" en l'àmbit privat, en suposats negocis de restauració que no haurien prosperat, i han negat haver incorregut en cap il·legalitat.

D'altra banda, el cinquè detingut en l'operació Petrum, el gestor Marià Júdez, va sortir en llibertat amb càrrecs -suborn i blanqueig de capitals, com la resta d'imputats-. A diferència de la resta d'imputats, però, el jutge no li hauria imposat cap mesura cautelar -com la retirada del passaport o l'obligació de comparèixer cada mes. Els advocats del gestor, que hauria materialitzat les transferències de diners investigades, confien que l'aixecament del sumari permetrà demostrar que el seu client no hauria participat en cap fet il·lícit.