Regió 7

El cervell de la trama Púnica va arribar a estar autoritzat en 419 comptes bancaris

David Marjaliza va ordenar construir un amagatall a casa seva per ocultar part dels 33 milions d'euros de patrimoni

26.07.2015 | 07:31

Els dos màxims responsables de la trama de corrupció Púnica, l'exsecretari general del PP madrileny Francisco Granados i el seu amic i empresari David Marjaliza, van arribar a estar autoritzats a nombrosos comptes bancaris de tercers, en 53 i 419, respectivament. Així consta en el sumari de l'operació, que inclou documentació sobre els comptes bancaris, declaracions de la renda, immobles, compres d'actius i altres dades econòmiques dels principals imputats en la trama de corrupció autonòmica i local que tots dos lideraven i per la qual es troben a la presó.
Segons aquesta documentació, a més dels comptes bancaris dels quals Marjaliza era titular, el seu nom apareix autoritzat en comptes de tercers: des dels 283 l'any 2003, passant pels 419 del 2008 i els 205 (la xifra més baixa) de 2013. També apareix l'empresari com a comprador de diversos immobles a les localitats madrilenyes de Getafe, Valdemoro o Torrejón de Velasco i com a titular d'algunes caixes de seguretat.
Granados apareix com a titular o cotitular en dotze comptes bancaris entre 2008 i 2013, i va aconseguir tenir un saldo en ells de fins a 1,43 milions d'euros en aquest primer any, una xifra que va anar poc a poc disminuint fins als 726.105, 49 euros de saldo total al desembre de l'últim exercici investigat.
Marjaliza va ordenar construir un amagatall a la seva casa de Valdemoro per ocultar part del seu patrimoni, que el jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco eleva a un total de 33.498.675,30 euros.

Un silenci sospitós
El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, va assegurar que el silenci del president del Govern, Mariano Rajoy, i del PP davant el cas Púnica reflecteix la seva ?transi?gència en la lluita contra la corrupció. "Hi ha silencis en política que resulten confessions i el silenci del president Rajoy i del PP respecte a un nou escàndol de corrupció com el que representa la trama Púnica mostra la seva ?transi?gència en la lluita contra la corrupció", va destacar.
L'expresident valencià Alberto Fabra va negar conèixer i haver-se reunit amb un empresari implicat en la trama Púnica, les converses del qual han fet deduir a la Guàrdia Civil que aquesta xarxa estava disposada a finançar irregularment el PPCV a canvi de contractes públics.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Crespo creu que la seva mala relació amb Fraga va perjudicar Correa

Crespo creu que la seva mala relació amb Fraga va perjudicar Correa

El número dos de Gürtel, Pablo Crespo, va opinar que el fet que Francisco Correa el fitxés el...

El Govern vol augmentar el control a les policies locals

El Govern vol augmentar el control a les policies locals

Interior planteja que els agents municipals comparteixin numeració amb els Mossos, però no una...

Iglesias: ´hi ha més delinqüents potencials en aquesta cambra que a fora´

Iglesias: ´hi ha més delinqüents potencials en aquesta cambra que a fora´

El secretari general de Podem reclama per al seu partit el paper d'"oposició real"

Enllaços recomanats: Premis cinema