El Consell Nacional d'Unió va confirmar Ramon Espadaler com a candidat del partit a les eleccions del 27-S. El President del Comitè de Govern, Josep Antoni Duran i Lleida, va presentar el nou cap de llista com un "radical de la moderació" necessari per "garantir la cohesió social i territorial" catalana. Espadaler va exposar que la candidatura vol ser una "revolució del seny" que "fugirà dels frontismes", tant dels "independentistes" com els "immobilistes".

El candidat va reiterar la importància de "seguir el camí del diàleg" i va exposar que davant de la CUP, ERC i CDC, que "han renunciat al diàleg", UDC "ens presentem com l'única força capaç" de treure Catalunya del "cul-de-sac" actual. El secretari general d'Unió, Ramon Espadaler, va presentar la seva candidatura com una "revolució del seny" que no combrega ni amb els partits que aposten per "una declaració unilateral d'independència" ni amb aquells que volen "la suspensió d'autonomia de Catalunya". En aquest punt, Espadaler ha subratllat que "el nostre patriotisme combrega cor amb cap" i que Catalunya "aspira a la plena sobirania" amb "diàleg, coherència i seguretat jurídica" que s'allunyi de la "confrontació".

Duran i Lleida, d'altra banda, es va mostrar també molt crític amb la candidatura independentista Junts pel Sí, defensant que "darrere l'èpica" presentada per la llista "poti-poti" liderada per Raül Romeva, "ve la frustració" UDC "no renunciarà a l'èpica" però que ho farà amb "coherència i serietat".