El Fons Monetari Internacional (FMI) va confirmar ahir que ha rebut una petició del Govern de Grècia d'un préstec dins el tercer rescat que prepara aquest país al costat de la Unió Europea, però no va especificar la seva quantia.

"Confirmem que hem rebut una carta de les autoritats gregues indicant que estan buscant un nou préstec de l'FMI", va assegurar un portaveu del Fons en una breu nota.

"Discutirem amb les autoritats gregues i amb els nostres socis europeus el moment i les modalitats per a les negociacions", va afegir la breu nota de l'organisme de crèdit multilateral.

El ministre grec de Finances, Euclides Tsakalotos, va enviar una carta a la directora gerent del Fons Monetari Internacional, Christine Lagarde, en la qual assenyalava que Atenes s'ha compromès a aplicar "una sèrie de polítiques" per enfortir la "sostenibilitat fiscal i l'estabilitat financera, així com el creixement a llarg termini".

A la carta, divulgada pels mitjans grecs, Tsakalotos recalca que aquestes polítiques pretenen sobretot "repartir els costos de l'ajust econòmic d'una manera justa, corregint així les injustícies del passat".

La carta del ministre grec Euclides Tsakalotos era un dels requisits previs fixats per l'FMI per a poder participar activament en les negociacions sobre el nou rescat, que en un principi ja haurien d'haver començat, però que previsiblement es retardaran fins dilluns.

Dilluns passat, l'FMI va informar que Grècia havia saldat el seu deute de 2.000 milions d'euros amb l'organisme, un dels requisits fonamentals per rebre nou finançament.

El 30 de juny, en plenes negociacions d'Atenes amb els creditors internacionals del FMI, el Banc Central Europeu (BCE) i la Comissió Europea (CE) sobre les reformes necessàries per accedir a un nou tram de finançament internacional, Grècia va incórrer en l'impagament de 2.000 milions de dòlars, el primer d'un país avançat en la història de la institució.