Els veïns del Lluçanès han optat per constituir-se en comarca amb un 70,73% de vots a favor un 26,35% en contra. El sí s'ha imposat a vuit municipis i el no a cinc poblacions: Sant Agustí de Lluçanès, Sant Bartomeu del Grau, Sant Boi de Lluçanès, Sant Feliu Sasserra i Santa Maria de Merlès. La consulta, que s'ha celebrat aquest diumenge per decidir si es converteix en la 43a comarca, ha registrat una participació del 55,15%. Han votat 3.755 persones d'un cens de 6.810 més grans de 16 anys. D'aquesta manera, s'ha superat àmpliament el mínim requerit del 35% de participació perquè sigui vàlid el resultat.

La consulta ha registrat una participació del 55,15%. Han votat 3.756 persones d'un cens de 6.790 més grans de 16 anys. Perquè el Lluçanès es converteixi en comarca s'exigeix que hi hagi un mínim d'un 35% de participació i que la meitat dels municipis votin a favor del "sí". Una participació que ha estat àmpliament superada. Els municipis que aquest diumenge han decidit si es constitueixen en comarca són: Alpens, Lluçà, Olost, Oristà, Perafita, Prats de Lluçanès, Sant Agustí de Lluçanès, Sant Bartomeu del Grau, Sant Boi de Lluçanès, Sant Feliu Sasserra, Sant Martí d'Abars, Santa Maria de Merlès i Sobremunt.

La participació ja era alta en les primeres hores de la consulta. A les 2 del migdia ja havien votat el 29,69 per cent del cens, segons les dades facilitades per la Generalitat. Amb aquesta xifra tot feia ja indicar que s´assoliria fàcilment el 35%. Satisfacció per part de l´alcalde de Prats de Lluçanès, Isaac Peraire, que es mostrava content per la quantitat de gent que al llarg del matí s´ha apropat a les dues urnes que hi ha en aquest municipi, el més gran dels 13 nuclis que avui celebren el procés participatiu. "Estem molt contents de la resposta que estem obtenint i animem a totes les persones que encara no han vingut a votar que ho facin abans de les 8 del vespre", ha dit en declaracions a Regió7.