Els combats al Iemen entre els rebels houthis i les forces lleials al president Abdo Rabu Mansur Hadi van prosseguir ahir, abans del començament de la treva humanitària anunciada unilateralment per la coalició liderada per l'Aràbia Saudita, que ahir va llançar desenes d'atacs contra els rebels.

Per la seva banda, el moviment rebel xiïta va dir que no ha pres "cap postura" respecte a la treva, que entrava en vigor a les 23.59 hora local de diumenge (20.59 GMT), ja que, segons ha insistit, fins al moment no n'ha estat informat oficialment.

El president de la Comissió Suprema Revolucionària, màxim òrgan dels houthis, Mohammad Ali al Huti, va dir que no prendrà "cap postura, positiva ni negativa, fins que hi hagi una notificació oficial de l'ONU", segons l'agència de notícies oficial Saba, controlada pels houthis.

En la jornada d'ahir, avions de la coalició liderada per Riad van atacar la casa de l'expresident del Iemen del nord Ahmed al Gashmi, al barri de Dalaa Hamdan, a l'oest de la capital Sanà.

Segons van informar fonts dels rebels, l'atac va causar la mort de dues persona i i en va ferir 12 més.

El barri de Dalaa Hamdan s'havia vist sacsejat poques hores abans per més de deu atacs contra la base militar d'Al Istiqbal, en mans dels rebels, segons van informar testimonis. La propera base aèria d'Al Gush també va ser colpejada pels avions àrabs, sense que es conegui si es van produir víctimes entre els houthis que usaven aquestes dues bases militars.