L'explosió de la matinada de dissabte a Begues (Baix Llobregat) ha causat l'esfondrament de dos habitatges, un local comercial i una casa, i ha deixat tretze persones ferides, entre els quals tres menors, cap de greu, segons van informar els Bombers. L'explosió es va produir a un quart de dues de la matinada als número 36A i 36B del carrer Major de Begues. En el moment de l'incident, els inquilins es trobaven a l'interior i van haver de ser rescatats. Com a mesura preventiva, els veïns més propers van ser desallotjats i van passar la nit en una casa de colònies de la zona. Els habitatges més propers s'han vist afectats sobretot per trencadisses de vidres i d'envans, de portes i de finestres.

El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) va informar que cap de les tretze persones ferides està greu i només hi ha dues persones que continuen a l'Hospital de Sant Joan de Déu en observació, segons va explicar el sotsinspector de Bombers de la Generalitat, Guillem Amorós.

A l'inici, hi havia tres menors ferits menys greus que havien estat traslladats a l'Hospital de Sant Joan de Déu; deu adults (sis homes i quatre dones) ferits de caràcter menys greu i lleus i traslladats: 5 a l'Hospital de Viladecans, 2 a l'Hospital de Sant Boi i 3 lleus que han estat donats d'alta in situ.

Gas propà com a causa

Segons Amorós, l'explosió l'hauria originat el gas propà, "més pesat que l'aire i que té tendència d'anar per baix". Amorós va assegurar que segons la "inspecció visual", hi ha dos edificis amb danys estructurals i que en aquests moments s'ha de valorar quin és el resultat final. Fins al lloc s'hi van desplaçar 16 dotacions del cos de Mossos d'Esquadra, ambulàncies del SEM i efectius de la Policia Local, entre d'altres.