El president dels EUA, Barack Obama, va arribar ahir a Etiòpia per iniciar una visita de dos dies -la primera d'un president nord-americà en actiu a aquest país-, en què es reunirà amb líders regionals i farà un discurs a la Unió Africana.

L'Air Force One, l'avió presidencial, va aterrar a les 18.00 hora local a l'aeroport internacional Bole d'Addis Abeba, on va ser rebut per una comitiva encapçalada pel primer ministre etíop, Hailemariam Desalegn.

Obama aprofitarà aquesta visita per abordar amb un grup de líders locals la crisi de Sudan del Sud, un conflicte que ha provocat desenes de milers de morts i més d'un milió de desplaçats.

A més, dimarts pronunciarà un discurs a la sala de plens Nelson Mandela de la Unió Africana, la qual cosa el convertirà en el primer mandatari nord-americà en parlar per a aquesta institució internacional.

Amb la seva arribada a Etiòpia, Obama dóna per finalitzada una visita oficial de dos dies a Kenya, el país on va néixer el seu pare.

A Nairobi, el mandatari va inaugurar aquest cap de setmana la sisena edició de la Cimera Global d'Emprenedors i es va entrevistar amb el president del país, Uhuru Kenyatta, per negociar acords bilaterals i de seguretat.

També va defensar públicament la igualtat de drets per als homosexuals a l'Àfrica i va reclamar la fi de les pràctiques tradicionals que desacrediten la dona.

El president dels EUA, Barack Obama, acabarà amb la seva estada a Etiòpia la seva quarta visita oficial a l'Àfrica.