El candidat a la presidència de la Generalitat per Catalunya Sí que es pot, Lluís Rabell, va assegurar ahir que és "impossible" configurar una majoria social d'"esquerres" sense comptar amb ERC i va posar en dubte que els republicans acabin investint el líder de CDC, Artur Mas, com a president.

D'aquesta manera va vincular Rabell la seva intenció de crear una "majoria" a favor del dret a decidir i d'esquerres" amb un suport d'ERC a la seva proposta, cosa que suposaria que els republicans no acabessin investint Artur Mas i optessin per donar suport a la presidència de Rabell.

Rabell va assegurar que la seva candidatura de confluència -que agrupa Podem, ICV i EUiA- buscarà "polaritzar les forces progressistes" al Parlament, per aconseguir que partits com ERC defensin la configuració d'una " majoria social de progrés".

"Ja veurem si (ERC) arriba a fer president a Mas", va dir Rabell, que va recordar la "sorpresa" que es va produir amb la victòria d'Ada Colau a Barcelona i la "situació molt canviant" que va ocasionar, en què els suports es van reconfigurar i es van buscar "nous lideratges".