Regió 7

El Govern crea el Registre de Grups d´Interès per millorar la transparència

Entre d'altres, s'hi hauran d'inscriure les entitats
"que representen esglésies i comunitats religioses"

29.07.2015 | 00:00

El Govern va crear ahir el Registre de Grups d'Interès (lobbies) en compliment de la Llei de Transparència i per poder visualitzar els processos de presa de decisions dels poders públics.
El decret de creació d'aquest registre, que ha estat aprovat pel Consell Executiu de la Generalitat, estipula que s'hi hauran d'inscriure les persones i entitats o empreses que treballin per compte propi i participin en l'aplicació de les polítiques públiques de la Generalitat i del seu sector públic en defensa d'interessos de terceres persones o d'organitzacions.
Aquest registre constitueix una novetat i no té precedents a l'Estat espanyol, va destacar ahir al migdia en una roda de premsa la vicepresidenta del govern català, Neus Munté, que va precisar que entrarà en vigor el pròxim 1 d'octubre. Els lobbies hauran d'inscriure-s'hi per poder operar amb la Generalitat i tractar "d'influir directament o indirectament en els processos d'elaboració o aplicació de polítiques públiques i la presa de decisions amb independència del canal o mitjà utilitzat".
Això inclou possibles "contactes amb els servidors públics i la participació voluntària en consultes oficials sobre propostes legislatives", indica el decret que regula el registre, que tindrà diverses categories: "sector de serveis de consultoria i assessorament", "sector empresarial i de base associativa", "organitzacions no governamentals", "sector científic i d'investigació" i "oficines, xarxes i entitats que representen esglésies i comunitats religioses".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Centenars de persones demanen el «no» a Rajoy davant de la seu de Ferraz

Centenars de persones demanen el «no» a Rajoy davant de la seu de Ferraz

Els manifestants sol·liciten la celebració d'un Congrés extraordinari i unes primàries per elegir...

Mas demana Rajoy «canviar de xip» i passar del «no» al diàleg

Mas demana Rajoy «canviar de xip» i passar del «no» al diàleg

El líder del PDECat retreu als socialistes que no hagin protagonitzat el "canvi" que prometien i...

Mor un camioner a Castella i Lleó a l´explotar-li una roda mentre la canviava

La víctima, de 49 anys, va quedar atrapat sota el seu vehicle quan la roda va fer explosió

Enllaços recomanats: Premis cinema