El cap del govern espanyol, Mariano Rajoy, va advertir ahir a Catalunya el president de la Generalitat, Artur Mas, que "si algú vol incomplir la llei tindrà un problema" i va defensar Xavier García Albiol per les seves "idees clares" i perquè la seva elecció demostra que el PP es pren seriosament el 27-S. Rajoy va viatjar a Castelldefels un dia després de la designació de García Albiol com a candidat popular a la Presidència de la Generalitat per expressar-li el seu suport i participar en una reunió del comitè de direcció dels populars catalans. Al seu costat van ser-hi la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, i, entre els membres de la direcció del partit a Catalunya, el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz.

Però a més d'ajudar Albiol, Rajoy va aprofitar per llançar advertències des de Catalunya al president de la Generalitat. Així, va subratllar que el PP està amb la Constitució, que va precisar que ha generat el major nivell d'autogovern de la història d'Espanya, i a favor que es compleixi llei. "És veritablement sorprenent que al segle XXI, a Europa, hi hagi qui diu que incomplirà la llei i se saltarà la llei", va assenyalar abans de garantir que el PP mai no estarà a favor dels qui volen liquidar les normes de convivència. Per això, va reiterar la seva advertència: "La llei es complirà. Si algú vol incomplir la llei, tindrà un problema".

Rajoy es va mostrar "orgullós" d'Albiol i va insistir que té "les idees molt clares". Una qualitat que considera molt important en unes circumstàncies com les que viu Catalunya en l'actualitat i que està convençut que serà valorada pels catalans.

Per a ell, la designació d'Albiol demostra que el PP català, el PP nacional i ell mateix es prenen seriosament les eleccions del 27 de setembre perquè són "molt importants". Segons el seu parer, Albiol té el major aval que pot tenir un polític, que és el suport del seus veïns en haver estat alcalde de Badalona els últims quatre anys i haver guanyat en aquest municipi les eleccions passades encara que no ha revalidat el càrrec per una coalició de diversos partits. "García-Albiol ha tingut el respecte, l'afecte i el vot dels veïns de Badalona, ha guanyat les eleccions amb un avantatge molt important sobre la segona força política i si no és alcalde és perquè el PSOE amb altres forces com Podem, ERC i la CUP han decidit que ho sigui una representant d'aquest últim partit independentista", va explicar. Rajoy va reiterar que de tots els candidats a la Presidència de la Generalitat Albiol és "el més pròxim, el més pròxim i el que millor coneix els problemes reals de la gent" mentre que altres se n'obliden "amb els seus grandiloqüents discursos". El president del govern va abonar igualment Andrea Levy, designada número dos de la llista del PP per al 27-S.

Rajoy ha explicat que el PP va defensar que el resultat de les eleccions del 27S "suposi el començament de la sortida del túnel i de la superació de les divisions i enfrontaments provocats per les decisions irresponsables d'alguns", i va afegir que vol que els catalans tinguin el millor de Catalunya, el millor d'Espanya i el millor d'Europa i no es vegin obligats a elegir entre cap d'aquestes condicions, i es va mostrar convençut que el vot al PP és el més útil per assegurar la convivència.