La Generalitat reconeixerà els 20 milions d'euros que deu a l'Ajuntament de Barcelona per la Llei de Barris, amb la qual cosa el deute total arribarà als 55 milions, i facilitarà els tràmits per fer realitat la connexió del tramvia per la Diagonal, itinerari que fins ara havia descartat.

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha fet aquests anuncis després de la seva primera reunió oficial amb el president de la Generalitat, Artur Mas, reunió després de la qual ha sortit "contenta", segons les seves paraules.

Colau ha dit, respecte a la connexió de les dues línies de tramvia perquè recorri l'avinguda Diagonal, que al setembre es podrà fer la licitació per fer realitat aquest itinerari, al qual s'havia oposat l'anterior alcalde de la ciutat, el convergent Xavier Trias.

No obstant això, hi ha hagut desacord en la pretensió de l'Ajuntament de Barcelona de recaptar i gestionar el 100% de la taxa turística que es genera a la capital catalana.

Artur Mas i Ada Colau han estat reunits hora i quart i, una vegada finalitzada l'entrevista, a la Sala Clavé del Palau han comparegut davant els mitjans de comunicació, primer l'alcaldessa, però no així Mas, qui ha delegat la compareixença a la vicepresidenta i portaveu del Govern, Neus Munté.

L'alcaldessa ha destacat que el president ha acceptat la proposta de l'ajuntament que en la primera setmana de setembre es reuneixi la comissió mixta Generalitat-Ajuntament de Barcelona, que no es reuneix des d'octubre de l'any passat, "per fer una foto conjunta de la situació" i fixar "amb números concrets el deute en equipaments i infraestructures".

Ada Colau ha anunciat que això permetrà reactivar la comissió municipal del deute, en la qual s'informa als grups de quina és la seva evolució.

El president del grup municipal del PSC a l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, a demanat a l'alcaldessa Ada Colau "màxima exigència" a l'hora de reclamar a la Generalitat que pagui el seu deute amb la ciutat, que ha xifrat en 300 milions d'euros. Collboni ha reclamat la posada en marxa de nou, a partir de setembre, de la Comissió del Deute de la Generalitat amb Barcelona.