El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, ha defensat que l'empresariat demanda "sempre estabilitat i certesa" i ha recordat que la presa de decisions empresarials "té molt a veure" amb els plantejaments dels partits polítics.

En una entrevista amb Efe, Valls ha assegurat que ara per ara el debat sobiranista "no interfereix" en l'economia i que no té constància que s'hagin paralitzat inversions en sectors industrials a causa d'aquest debat.

"Existeix confiança internacional en l'economia espanyola i en la seva capacitat de recuperació i en el futur de Catalunya", ha assenyalat Valls, que no amaga, no obstant això, la preocupació que mostren alguns empresaris per les conseqüències que el debat independentista pot tenir en l'activitat econòmica i empresarial.

Ha subratllat, en aquest sentit, que els empresaris demanden un entorn estable i segur per poder desenvolupar la seva activitat, pel que resulta prioritari que les formacions polítiques que concorrin a les eleccions del pròxim 27 de setembre -encara per convocar- expliquin "què pensen fer" en matèria econòmica a partir de l'endemà a la cita electoral.

Valls fa aquesta petició a totes les formacions polítiques, però especialment a aquelles que defensen la independència, pel "cost" i les conseqüències que aquest procés pot tenir per a l'economia catalana i el teixit empresarial.

Segons Valls, els aspectes econòmics eren fins ara considerats "clau" en totes les campanyes polítiques, pel que espera que també en aquesta ho siguin.

"Volem saber què proposen els diferents partits perquè la presa d'una decisió empresarial té molt a veure amb el que plantegen els polítics", ha comentat el president de la Cambra, que veu lògic que a mesura que s'acosta la data electoral els empresaris "es preocupin pel seu futur" i desitgin conèixer amb detall quines mesures econòmiques planteja cada partit.

Valls ha remarcat també que la Cambra de Comerç presentarà a principi de setembre, abans de l'inici de la campanya electoral per a les catalanes, la seva llista de peticions a la classe política en matèria econòmica i empresarial.

Entre aquestes demandes figuraran l'impuls de polítiques actives d'ocupació, de determinades infraestructures o la simplificació de l'administració.