L'home ferit dimarts a Barcelona en ser tirotejat per un desconegut davant un hotel pròxim a la Rambla és un holandès de 26 anys que portava documentació amb una identitat falsa a nom d'un ciutadà belga i tenia una ordre europea de recerca i captura, motiu pel qual ha quedat detingut.

Segons van informat fonts dels Mossos d'Esquadra, després de comprovar la identitat real del ferit, que es troba ingressat amb custòdia policial a l'Hospital Clínic, i conèixer l'ordre de recerca, el ciutadà holandès ha quedat en situació de detingut a l'espera que es recuperi de la ferida de bala i passi a disposició judicial.

En el mateix succés va quedar ferit un ciutadà britànic que va fer-se diversos talls en trencar una porta de vidre en la seva fugida del pistoler. Aquest ferit, que ja ha estat donat d'alta, va declarar dimecres com a testimoni del succés i està en llibertat sense càrrecs.

Els Mossos d'Esquadra continuen buscant l'autor dels trets, un home de cabells foscos i jove que va fugir del lloc després de prémer dues vegades el gallet i ferir únicament l'holandès. La policia creu que es tracta d'una venjança.

El succés va ocórrer cap a les 15 hores de dimarts passat al carrer Pintor Fortuny de Barcelona, al costat de la Rambla de Barcelona i davant de l'hotel Silken Rambles, quan un home armat amb una pistola es va acostar a dues persones que estaven davant l'hotel. Les dues persones van intentar fugir entrant a l'establiment, però una d'elles, el que ha resultat ser un holandès buscat per la Interpol, va rebre un impacte de bala. Després de travessar el vestíbul de l'hotel, el ferit va sortir per la porta del darrere i es va refugiar en una botiga de roba al carrer del Carme, on va demanar al propietari que avisés la policia.

Segons va informar la policia autonòmica, l'ordre de recerca d'aquest ciutadà holandès està emesa des d'Holanda, tot i que encara desconeixen quins són els motius pels quals estava en recerca i captura.

La identificació del ferit ha permès a la policia corroborar que el succés respon a una venjança, tot i que encara està aclarint si és per assumptes de drogues o per un altre tipus d'activitat il·lícita.