Regió 7

Cameron estudia utilitzar l´exèrcit per afrontar la crisi dels immigrants a Calais

La policia francesa avorta en una nit un miler d'intents de penetrar a les instal·lacions del túnel ferroviari sota el canal de la Mànega

01.08.2015 | 00:00
Diversos agents intenten controlar els immigrants a Calais
Diversos agents intenten controlar els immigrants a Calais

David Cameron estudia usar l'exèrcit en les tasques logístiques i de suport per fer front a la crisi dels immigrants a Calais. En tornar de la seva gira asiàtica, el primer ministre britànic va convocar el gabinet d'emergència Cobra per estudiar totes les opcions possibles, inclosa la participació del Ministeri de Defensa. De moment, la tasca de l'exèrcit es limitarà a cedir les seves bases, com la dels Gurkas a Folkestone i la del Tercer Batalló a Canterbury, com a aparcaments provisionals per alleujar el col·lapse de l'autopista M-20, on els camions en espera per travessar l'Eurotúnel formen cues de fins a 25 quilòmetres.
Els soldats -que aniran desarmats- podrien assistir la policia en la logística de l'operació sortida d'aquest cap de setmana, però únicament en el costat britànic del canal de la Mànega, segons va explicar The Times.
El Govern francès va destacar la necessitat que les autoritats britàniques estiguin "a l'alçada" dels compromisos signats i previstos sobre immigració per poder fer front a la creixent pressió al túnel ferroviari que uneix França amb el Regne Unit sota el canal de la Mànega.
La policia francesa va avortar dijous a la nit un miler d'intents de penetrar a les instal·lacions del túnel ferroviari que uneix França amb el Regne Unit. L'empresa concessionària que gestiona aquesta infraestructura va assenyalar que la situació s'ha calmat en els dos darrers dies, fet que coincideix amb l'arribada d'un reforç de 120 agents enviats pel Ministeri d'Interior i que se sumen als 300 ja desplegats. A principis de setmana, gairebé 2.000 intents d'entrar al túnel van ser avortats pels agents i pels vigilants de l'Eurotúnel.
Els immigrants intenten pujar als camions que embarquen al tren que efectua la travessia amb la intenció d'arribar al Regne Unit. La maniobra és, de vegades, perillosa, com demostra el fet que un jove d'origen sudanès morís atropellat dilluns pel camió al qual pretenia pujar, cosa que eleva a nou el nombre de morts en els últims dos mesos.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Crespo creu que la seva mala relació amb Fraga va perjudicar Correa

Crespo creu que la seva mala relació amb Fraga va perjudicar Correa

El número dos de Gürtel, Pablo Crespo, va opinar que el fet que Francisco Correa el fitxés el...

El Govern vol augmentar el control a les policies locals

El Govern vol augmentar el control a les policies locals

Interior planteja que els agents municipals comparteixin numeració amb els Mossos, però no una...

Iglesias: ´hi ha més delinqüents potencials en aquesta cambra que a fora´

Iglesias: ´hi ha més delinqüents potencials en aquesta cambra que a fora´

El secretari general de Podem reclama per al seu partit el paper d'"oposició real"

Enllaços recomanats: Premis cinema