El candidat d'Unió a la Generalitat, Ramon Espadaler, va alertar ahir dissabte d'un possible govern "radicalment d'esquerres" després del 27-S i va recordar que ERC no ha tancat la porta a formar govern amb Catalunya Sí que es pot. "És una hipòtesi que no descartaria gens ni mica, quan sento Junqueras dient que té moltes coses a fer amb la gent del Sí que es pot i que hi ha molta complicitat", va assenyalar Espadaler. "Que la gent no voti una cosa, es trobi una altra i acabem amb un pam de nas", va reflexionar el candidat d'UDC.

Per la seva banda, el president del comitè de govern d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, va carregar contra un Mas "preocupant" i que ha perdut "l'agenda política".

A més a més, Espadaler va negar que aquestes eleccions siguin "unes simples eleccions plebiscitàries de sí o no". "Entenem que cal donar resposta a la qüestió nacional però nosaltres també tenim les nostres propostes". El candidat, va recalcar que UDC "ha alçat la bandera del seny des del catalanisme. Des del que som, des del nostre nacionalisme, amb els peus ben posats a terra, amb el cor, i també amb el cap".