El titular del jutjat mixt número u de Caldas de Reis, encarregat del cas de la mort violenta de dues nenes en la localitat gallega de Pontevedra de Moraña, ha sol·licitat presó provisional comunicada i sense fiança per al presumpte autor, David Oubel, pare de les víctimes, a qui se li imputen dos assassinats.

El detingut va arribar ahir a dos quarts d'una del matí als jutjats, on es van viure moments de gran tensió i on va romandre fins a prop de les cinc de la tarda, i això que es va acollir al seu dret a no declarar.

A la seva sortida de dependències judicials per ser traslladat a la presó de Lama va ser necessari un fort dispositiu policial per les escenes de tensió viscudes amb les desenes de veïns allí presents.

El presumpte culpable d'aquests crims va accedir dissabte al matí a l'edifici judicial en un cotxe camuflat de la Guàrdia Civil, escortat per diversos agents que el van traslladar des de la Comandància de Pontevedra.

Un centenar de veïns esperava el vehicle policial que el transportava als afores del jutjat. Aquests van rebre el presumpte autor del parricidi amb crits d'"assassí", "fill de puta", "pocavergonya" i "T'anirem a matar a tu".

Al jutjat es van viure moments d'ira i nerviosisme i les forces de seguretat es van veure obligades a intervenir, ja que diverses persones van intentar saltar el cordó policial i, fins i tot, van arribar a encarar-se amb els guàrdies civils.

El presumpte autor d'aquests crims havia d'entregar ahir les dues nenes a la seva mare, Rocio V., de la qual es troba divorciat des de feia més d'un any.

La parella tenia la custodia compartida de les petites i el pare va tenir les nenes al seu càrrec durant els darrers 15 dies. El seu lletrat no va voler fer declaracions als mitjans.

Les menors haurien mort degollades amb una radial i quan la Guàrdia Civil va arribar a la vivenda on van passar els fets es van trobar el pare tancat al bany.

Les nenes vivien amb la seva mare al centre urbà de Moraña, a Saint Lucia, però es trobaven en O Casal (a tres quilòmetres) amb el seu pare, qui regenta una immobiliària al costat de la seva germana a Caldas de Reis.

Les menors, Amaya -4 anys- i Candela -9 anys- seran incinerades en les més absoluta intimitat i la seva família no celebrarà vetlla.