El secretari d'Estat dels EUA, John Kerry, va arribar ahir al Caire per participar, avui, en un Diàleg Estratègic bilateral, considerat un nou pas cap a la normalització de les relacions entre els dos països.

El cap de la diplomàcia nord-americana es reunirà amb el seu homòleg egipci, Sameh Shukri, per tractar les relacions bilaterals així com la situació de la seguretat a la regió i els mitjans per ajudar a Egipte en la seva lluita contra el terrorisme a la península del Sinaí, va indicar l'agència oficial, MENA.

Shukri i Kerry van conversar per telèfon la nit de dijous per preparar les sessions del diàleg. Durant la conversa, tots dos van analitzar els llaços bilaterals, la situació regional i, especialment, els conflictes de Síria, el Iemen, l'Iraq i Líbia, a més del palestí-israelià i el terrorisme.

El Ministeri d'Exteriors egipci va apuntar que Kerry i el president egipci, Abdelfatah al Sisi, "abordaran noves idees per impulsar els esforços de pau a l'Orient Mitjà".

En una conversa telefònica mantinguda a mitjans de setmana amb Kerry, Al Sisi va insistir en el suport egipci a l'enviat especial de l'ONU per a Líbia, Bernardino León, per assolir un acord polític entre les faccions enfrontades.