Tres germans menors van morir ahir i el seu pare i una altra nena van resultar ferits al col·lisionar un turisme i un camió a la carretera Nacional 122 a l'altura de Cerezal d'Aliste (Zamora), segons van informar fonts de la Delegació del Govern i del servei d'Emergències 112 de Castella i Lleó.

Els tres nens morts, d'entre quatre i dotze anys, són de nacionalitat portuguesa i viatjaven en un turisme de matrícula francesa acompanyat pel seu pare, ingressat a l'UCI de l'hospital Virgen de la Concha de Zamora amb pronòstic greu, en què també viatjava una nena francesa de dotze anys que ha resultat ferida lleu.

El turisme, un Opel Zafira, va xocar frontalment contra un camió de matrícula portuguesa que transportava pneumàtics i que després de l'impacte es va incendiar i va provocar un foc que es va estendre a una zona de pastura costat de la carretera, a l'altura del quilòmetre 482 de la N-122.

El conductor del camió va sortir il·lès encara que va quedar en estat de xoc per la gravetat del sinistre. L'accident va obligar a mobilitzar, entre altres mitjans, un helicòpter medicalitzat de Sacyl, dues ambulàncies, personal sanitari, agents de Trànsit de la Guàrdia Civil, bombers de Zamora i del parc comarcal de Sayago i personal de Servei d'Extinció d'Incendis de la Conselleria de Medi Ambient. El xoc frontal va tenir lloc en un tram recte i amb visibilitat, sense que es veiessin implicats més vehicles, de manera que es es creu que la somnolència o un distracció podrien ser les causes del sinistre, encara que caldrà esperar a que finalitzi la investigació per determinar la causa exacta.

Les víctimes mortals són tres germans de nacionalitat portuguesa residents a França d'entre quatre i dotze anys, van informar fonts de la Guàrdia Civil de Trànsit de Zamora. El ferit greu és el pare (de 35 anys) i la ferida lleu una nena de 12 anys.