Regió 7

La Cambra de Comerç demana a Colau aixecar la moratòria hotelera

Alerta d'un greu perjudici per a les inversions i la imatge de la capital catalana i demana seguretat jurídica

03.08.2015 | 00:00

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, va demanar ahir a la nova alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, que resolgui "com més aviat millor" el tema de la moratòria hotelera, ja que la mesura, va advertir, pot afectar negativament les inversions i la imatge de la ciutat.
Valls va expressar la seva "especial preocupació" per la decisió del nou govern municipal de suspendre durant un any la concessió de llicències de tota mena d'allotjaments turístics, la qual cosa afectarà una trentena de projectes hotelers. L'empresari, que encara no s'ha reunit personalment amb la líder de Barcelona en Comú, considera que la moratòria d'un any decretada pel consistori és "excessiva", tenint en compte la "gran importància" d'aquestes inversions a la ciutat.
Va assenyalar, sobre això, que la suspensió afecta diversos hotels de quatre i cinc estrelles que atreuen un tipus de turisme "de valor afegit", que no és tant de vacances com de congressos, fires i exposicions, "el que convé a la ciutat". Valls adverteix que la moratòria hotelera pot posar en risc prop de 10.000 llocs de treball vinculats a la construcció, manteniment i serveis dels establiments afectats, així com inversions per valor de més de 3.000 milions d'euros.
L'Ajuntament va assenyalar que al llarg dels pròxims mesos revisarà una per una totes les llicències hoteleres sol·licitades, un procés que Valls ha demanat que no es dilati i es realitzi "el més ràpid possible". "Si cal treballar intensament, que es treballi", va subratllar el president de la Cambra, que creu que el "problema" de Barcelona no són els hotels de més categoria, que atreuen turistes de negocis, sinó "d'un altre tipus".
Valls va recordar també que els inversors requereixen seguretat jurídica i que decisions d'aquest tipus, sobretot en un àmbit tan estratègic per a l'economia com el turístic, "poden afectar la imatge de Barcelona".

Posar ordre al sector
L'Ajuntament de Barcelona va justificar l'adopció d'aquesta moratòria per la necessitat de "posar ordre" en el sector hoteler i iniciar "un procés de reflexió pausat i ordenat" sobre el model turístic de la ciutat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Rajoy ofereix diàleg als socialistes per estudiar les seves demandes

Rajoy ofereix diàleg als socialistes per estudiar les seves demandes

La direcció de Ferraz assegura que s'abstindran "per a Espanya i per Espanya" i no per al PP

Ferraz i els barons socialistes tensen la corda perquè el PSC acati l´abstenció

Ferraz i els barons socialistes tensen la corda perquè el PSC acati l´abstenció

Iceta insisteix en el no a la investidura de Rajoy malgrat les fortes pressions de membres...

El PDECat fa una crida als catalans que se senten ´orfes´ i ´decebuts´

El PDECat fa una crida als catalans que se senten ´orfes´ i ´decebuts´

La coordinadora general del Partit Demòcrata Europeu Català (PDECat), Marta Pascal, va fer una...

Enllaços recomanats: Premis cinema