El PSOE de Madrid ha decidit rellevar com a portaveu municipal a la capital Antonio Miguel Carmona, que va rebutjar "fer un pas enrere" a canvi d'un lloc al Senat, com li va demanar la direcció regional, a la qual va advertir que ell no té "preu" i que no el faran callar. La direcció dels socialistes madrilenys va decidir nomenar portaveu la número 2 a la llista de l'Ajuntament, Purificación Causapié, al·legant que és "la persona adequada" per dirigir el grup municipal aquesta "nova etapa".

En una roda de premsa en què no va amagar la seva indignació tant pel fet en si com per les formes -va dir que se n'havia assabentat per la ràdio-, va explicar que Hernández li va proposar anar a les llistes del Senat per compensar deixar de ser portaveu, cosa que va rebutjar. Va negar-se a fer un "pas enrere" i deixar de ser portaveu a canvi d'un lloc al Senat.

Carmona, que va demanar a Hernández que el seu relleu (del qual responsabilitza la direcció federal del partit) es voti al Comitè Regional dels socialistes madrilenys, i va atribuir la decisió a una divisió interna del PSOE-M, on "una part del partit tracta de prescindir de l'altra". "En alguns pesarà la responsabilitat de la ruptura del partit en termes de divisió interna", va avisar, tot i que ha confiat que "no tingui conseqüències electorals" en les generals que se celebraran d'aquí a pocs mesos.

Igual que va prometre "remar" per ajudar el PSOE a tenir un bon resultat, també va deixar clar que lluitarà fins a la "última gota de suor per canviar la direcció d'aquest partit" i que no pensa renunciar als seus amics, entre els quals va citar l'exsecretari general dels socialistes madrilenys Tomás Gómez i Joan Segòvia, candidat opositor a Sara Hernández en l'últim congrés regional. "Ningú ens pujarà al damunt si no doblem l'esquena", va manifestar.

El dirigent madrileny va dir estar segur que Hernández no ha pres aquesta decisió sola, sinó que ha consultat la direcció federal del PSOE, la mateixa direcció a la qual ell ha fet cas en tot el que li han demanat, inclòs el suport per permetre governar a Ahora Madrid.