Els sindicats dels Mossos d'Esquadra han celebrat l'anunci que Interior comprarà 134 pistoles elèctriques a la tardor per poder dotar amb una arma d'aquestes característiques cada comissaria de la policia, encara que han advertit que és una xifra insuficient.

El director dels Mossos d'Esquadra, Albert Batlle, va fer ahir l'anunci i va afegir que després d'un període de formació, els agents podran usar-la en casos determinats i concrets de reduccions complexes. En declaracions a Efe, el portaveu de SAP-UGT, Valentín Anadón, va fer una valoració positiva d'aquest anunci, ja que considera que suposa un "primer pas important" per a la introducció de les pistoles elèctriques a la policia catalana, una històrica reivindicació dels Mossos d'Esquadra.

"Sempre hem reclamat poder usar armes no letals en situacions de violència molt elevada", va indicar Anadón, que va assenyalar que l'objectiu final, quan es garanteixi la seguretat jurídica per a l'agent i la seguretat física per als ciutadans, és que hi hagi una dotació genèrica de les Taser -nom amb el qual són conegudes popularment aquestes pistoles- per a cada vehicle policial.