Un home britànic ha afirmat que va ser violat quan tenia 12 anys pel ja mort exprimer ministre conservador Edward Heath, investigat ara per la Policia per suposats abusos de menors.

El diari Daily Mirror recull la història d'aquest home, de 64 anys i que no ha estat identificat, que al·lega en una carta al seu advocat que Heath el va recollir quan feia autoestop als afores de Londres el 1961 i el va portar al seu pis al luxós barri de Mayfair, on van tenir lloc diversos actes sexuals.

El jove va denunciar els fets dos mesos després, però els serveis socials el van titllar de "mentider i fantasiós", segons relata en la declaració a la qual ha tingut accés el rotatiu.

La víctima, que ara serà entrevistada per la policia, diu que només es va adonar de la identitat del seu agressor el 1965, quan va veure a Heath a la premsa en una foto al costat de la que també seria primera ministra conservadora, Margaret Thatcher.

Aquest home explica, a més, que va ser explotat durant la infància pel seu pare, que abusava d'ell i l'oferia a pederastes a canvi de diners, i que en la maduresa es va dedicar a la prostitució.

Aquest cas es coneix després que la policia del comtat anglès de Wiltshire fes ahir una crida a la població per identificar possibles víctimes de Heath.

Aquest cos policial investiga una denúncia feta per un agent ja jubilat que manté que un judici en els anys 90 es va suspendre quan es va saber que un dels implicats era l'influent polític conservador.