Més de cinc milions i mig de catalans, concretament 5.510.713, estan cridats a votar el 27-S, segons dades del cens provisional, encara que fins a l'1 de setembre no se sabrà la xifra definitiva. La consellera de Governació de la Generalitat, Meritxell Borràs, va detallar que d'aquests cinc milions i mig de catalans amb dret a vot, 195.533 resideixen actualment a l'estranger i 164.240 són nous electors.

Per circumscripcions, Barcelona representa més del 70% dels votants, amb una xifra que arriba a 4.124.254 persones amb dret a vot, mentre que Tarragona (561.910), Girona (510.820) i Lleida (313.729) completen el cens.

Borràs va negar la possibilitat que la campanya institucional incorpori el terme plebiscit, ja que "la ciutadania ja ho farà amb els seus vots". També va donar explicacions sobre el servei d'informació multicanal de les eleccions del pròxim 27-S que es va posar en marxa des de la conselleria de Governació i que inclou el web electoral, les xarxes socials, un servei de missatgeria mòbil i centres d'atenció telefònica.

La campanya institucional d'aquest any serà gairebé 10 milions d'euros més barata que la de les eleccions passades -de 25 milions a 15,6- gràcies a la reducció de sis milions en els costos d'enviament del vot per correu. Al web electoral parlament2015.cat es podran consultar les preguntes més freqüents, així com estadístiques, informació relativa a les meses electorals i altres dades. Com a novetat principal, el web electoral d'aquest any conté set vídeos tutorials, disponibles en quatre idiomes (català castellà, aranès i anglès) sobre temes específics relacionats amb els comicis electorals, com per exemple el vot presencial, el vot per correu o el vot per a persones malaltes o discapacitades. Aquest any, a més, s'usarà com a canal de comunicació l'aplicació Telegram, un servei de missatgeria instantani gratuït, on únicament caldrà escriure la pregunta que l'usuari desitgi al número 012, i aquest rebrà una resposta personal i individualitzada, és a dir, que no serà producte d'un programa de resposta automàtica.

Pel que fa al col·lectiu de persones invidents, Borràs va comentar que podran sol·licitar fins al 31 d'agost "el procediment de vot accessible, amb documentació en sistema Braille, que permet votar amb garanties d'autonomia i secret de sufragi".

D'altra banda, sobre el vot per correu, la consellera va assenyalar que espera que els "consolats, ambaixades i serveis de correu" siguin el màxim d'eficaços per garantir aquest "primordial" dret dels ciutadans. La data límit per als votants per correu que actualment viuen a l'estranger és el 29 agost, mentre que per aquells que viuen en altres punts de l'estat espanyol, serà el 17 de setembre.