L'Ajuntament de Barcelona oferirà als propietaris dels 330 apartaments turístics il·legals de Ciutat Vella sancionats amb una multa de 15.000 euros de mitjana que cedeixin el pis tres anys per a lloguer social d'emergència, i els condonarien el 80% del deute.

L'alcalde en funcions de Barcelona, Gerardo Pisarello, i la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, van anunciar ahir una bateria de mesures que impulsa el consistori per superar el "desgovern" que diuen que han heretat del mandat de Xavier Trias en el model turístic, i evitar que Barcelona es converteixi en el bressol d'una "nova bombolla especulativa".

Com a prova pilot, a Ciutat Vella, el consistori oferirà a partir del setembre als propietaris de 330 apartaments turístics il·legals expedientats que els cedeixin, almenys durant tres anys, a la Taula d'Emergència Social del Consorci de l'Habitatge, perquè siguin adjudicats de lloguer a famílies en situació d'emergència social.

Pin va recordar que a Ciutat Vella es produeixen uns 250 desallotjaments mensuals de mitjana, per això creu que la mesura podria revertir en benefici de les persones més desafavorides.