El Govern ha iniciat la campanya informativa per a les eleccions del 27-S amb dos anuncis curts que recorden els tràmits per consultar les dades del cens electoral, el que s'ha de fer per demanar el vot per correu, o quins són els passos per obtenir el material en Braille si es té alguna discapacitat visual. Ambdós espots, però, tenen el mateix estil, la mateixa estructura i el mateix grafisme que l'anunci que el Govern va emetre per promoure la consulta i el procés participatiu, algun dels quals va acabar suspès després que el TC actués contra la Llei i el decret del 9-N. Fins i tot s'hi aprecia algun dibuix calcat -com el del DNI- i la veu i la música que se senten són les mateixes.

Les similituds entre els nous anuncis i els que s'emetien per al 9-N són evidents. Es juga amb la data assenyalada a un calendari o composant el 9-N i el 27-S amb lletres i números en diferents circumstàncies, com ja passava en el primer anunci que va fer el Govern per promoure la consulta i que va ser suspès quan el Tribunal Constitucional va actuar. Als nous espots també apareixen dibuixos, una tipografia de lletra i un estil en els moviments dels elements pràcticament idèntics als que tenia l'anunci que posteriorment va emetre el Govern per promoure el procés participatiu del 9-N. A més, la veu és la mateixa en aquests espots, i fins i tot la música que s'escolta és igual que la de tots els anuncis que es van crear per al 9-N.

Aquells anuncis van ser polèmics pel contingut i perquè promovien iniciatives com la consulta i el procés participatiu que el TC va considerar il·legítims. Però els actuals espots, tot i mantindré un estil semblant, emeten un contingut d'informació políticament asèptica sobre les eleccions i que és idèntic al d'altres campanyes institucionals que les administracions creen en qualsevol altra data de comicis.

Els dos anuncis nous comences anunciant que "el 27 de setembre se celebren les eleccions al Parlament de Catalunya" i acaben remetent "al 012 o a www.parlament2015.cat" per obtenir més informació. Un dels espots recorda als ciutadans que "per assegurar-se poder votar, s'ha d'anar a l'ajuntament o al consolat, consultar les llistes del cens i comprovar que s'està inscrit i que les dades són correctes", i s'afegeix que "també es pot consultar al web de l'Oficina del Cens Electoral (www.ine.es)" i que hi ha "temps del 10 al 17 d'agost" per fer-ho.

L'altre anunci explica que si es vol "votar per correu, s'ha d'adreçar personalment a qualsevol oficina de correus i presentar l'original del DNI" abans del "17 de setembre", i també que si es té "una discapacitat visual, es pot demanar el kit de vot braille al telèfon gratuït 900 400 012 fins al 31 d'agost".