El primer ministre de Malàisia, Najib Razak, va afirmar ahir que les restes trobades en aigües pròximes a l'illa francesa de la Reunió, a l'oceà Índic, pertanyen al vol MH370 de Malaysia Airlines desaparegut el març del 2014. "Avui [ahir per al lector], 515 dies després que desaparegués l'avió, és dur dir-los que un grup internacional d'experts ha conclòs que les restes trobades a l'illa de Reunió són del MH370", va dir Najib en roda de premsa a Kuala Lumpur.

"Ara tenim l'evidència física que, com vaig anunciar el 24 de març de l'any passat, el vol va acabar tràgicament a l'oceà Índic", va afegir el primer ministre, en al·lusió a l'aparell de Malaysia Airlines que va desaparèixer amb 239 persones a bord.

L'anunci de Najib es va produir hores després que un equip d'especialistes comencés ahir a analitzar a Tolosa les restes d'avió trobades la setmana passada a Reunió per determinar si pertanyien al vol desaparegut. L'estudi del fragment d'ala trobat a Reunió es fa sota supervisió de la justícia francesa, que té oberta una investigació sobre la desaparició de l'aparell, en què viatjaven quatre ciutadans francesos.

Minuts després de les declaracions de Najib, la Fiscalia francesa es va mostrar més prudent, i el fiscal adjunt de París, Serge Mackowiak, va afirmar que els experts de Boeing i de l'aerolínia Malaysia Airlines presents a l'anàlisi del fragment d'ala van indicar que tot apunta que es tracta d'una peça de l'avió desaparegut.

"A la vista de les constatacions efectuades 'pels experts' podem dir que hi ha una forta presumpció" que les restes trobades pertanyen a l'avió de Malaysia Airlines, va indicar el fiscal adjunt.

Mackowiak va assenyalar que els experts de Boeing havien confirmat que les característiques del fragment d'ala trobat són d'un 777, el mateix model que es va perdre a l'Índic el 8 de març del 2014, poc després d'enlairar-se a Kuala Lumpur amb destí a Pequín.