El cap de llista de Junts pel Sí a les eleccions catalanes, Raül Romeva, va fer ahir una crida a respondre amb "la força de les urnes" a un Estat que "ha clavat pallisses" a Catalunya, ja que "no podrà tombar un resultat massiu" en el 27-S a favor de la independència.

En un acte de presentació, al parc de la Ciutadella de Barcelona, dels candidats de la societat civil que integren la llista independentista del Junts pel Sí, Romeva va assegurar: "el 27-S hem d'acabar la feina que es va començar el 9 de novembre i el referèndum que no vam poder fer".

El candidat de Junts pel Sí, llista que integra el President català, Artur Mas, i el líder d'ERC, Oriol Junqueras, en els llocs quatre i cinc, va lamentar que l'Estat hagi "clavat pallisses" a Catalunya els últims anys.

"Ens han clavat pallisses de dalt a baix, amb lleis injustes i regressives, multes milionàries sols per exercir el dret d'expressió, querelles indecents per posar les urnes, i ens amenacen de manera desproporcionada amb amenaces covards. No és que no tinguem Estat, és que tenim un Estat en contra", va dir.

A aquesta situació va fer una crida a "respondre amb la millor de les armes", que, segons el seu parer, són "la revolució dels somriures i la força de les urnes".

"Tenim una oportunitat històrica, que potser és única -va afegir-, però siguem conscients que el Govern d'Espanya no podrà tombar un resultat majoritari de les urnes. Per això no vol que posem les urnes, perquè sap que no podran fer res si el resultat és massiu" a favor de la independència.

Romeva va deixar clar que "no està en joc un grup parlamentari, sinó el futur de milions de persones i la dignitat d'un país al qual han volgut clavar pallisses".

L'exeurodiputat d'ICV va destacar l'"esforç" col·lectiu que suposa la llista conjunta, com el fet que Junqueras "hagi acceptat anar en una llista amb els seus adversaris", que Mas "accepti anar com a número quatre" tenint-lo a ell "al front" i altres com Pep Guardiola, que tanca la llista, i que "podria estar tranquil·lament entrenant i no aguantant un ministre (Jorge Fernández Díaz) que l'insulti".

"Si estem aquí és perquè no tenim cap altra alternativa, perquè ho hem intentat tot. Estem tots junts pel 'sí', anem de la mà, no contra ningú, sinó a favor d'un futur millor per a tothom i sense exclusions", va afirmar Romeva.

Per això, va emplaçar als centenars d'assistents a l'acte a "explicar i convèncer que això només serà possible si es recull el màxim de voluntats de forma massiva per dotar-nos del màxim mandat democràtic que Europa ens demana".