L'alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, va advocar ahir per "rendibilitzar" els edificis municipals que estan buits perquè diferents col·lectius i associacions, que estiguin "dins de la legalitat", disposin d'un espai autogestionat.

Així, a l'edifici tancat del parc del Capricho es pretén obrir "un museu dels Ducs d'Osuna", segons va anunciar ahir l'alcaldessa, dins la seva política de "rendibilitzar-ho tot" per a l'ús i gaudi dels madrilenys.

En la mateixa línia, s'està estudiant l'obertura d'una "casa africana", en compliment d'un projecte de l'anterior corporació municipal dirigida per Ana Botella, ha detallat.

Per a Carmena, és "molt important" que els edificis buits tinguin un ús social, ja que són "patrimoni de la ciutat", per aquest motiu, l'equip d'Ahora Madrid està fent un inventari d'aquests espais per cedir-los a col·lectius i associacions amb capacitat de gestionar-los, tot i que va subratllar que seguirien sent "propietat de l'Ajuntament".

Preguntada pel cas concret del Patio Maravillas, desallotjat fa uns dies, va dir que aquest col·lectiu ha fet "una tasca educativa interessant", i que serà important veure les possibilitats que puguin oferir, així com la capacitat de gestió. Va citar com a exemple la posada en marxa d'una "casa gitana", i que es farà un protocol de com es durà a terme la cessió, que estarà "vinculada al rendiment social".

L'alcaldessa va descartar que qualsevol associació que "estigui fora de la llei tingui cap possibilitat d'optar a això", va dir en al·lusió a grups ultradretans, en la roda de premsa que va tenir lloc després de reunir-se ahir amb la nova portaveu del grup socialista, Purificación Causapié.