Regió 7

Egipte inaugura l´ampliació que duplica el canal de Suez

El govern militar aprofita la festa per llançar missatges de fermesa

07.08.2015 | 07:58
Abdel Fattah al-Sisi, amb un nen, en un vaixell que navega pel canal durant els actes d´inauguració
Abdel Fattah al-Sisi, amb un nen, en un vaixell que navega pel canal durant els actes d´inauguració

El president d'Egipte, Abdel Fattah al-Sisi, ha inaugurat aquest dijous a la ciutat d'Ismailia el nou canal de Suez, una obra de 72 quilòmetres que reduirà el temps de navegació i augmentarà la capacitat d'aquesta via. En una gran cerimònia en la qual el president de França, François Hollande, va ser el convidat d'honor, Al-Sisi va donar per inaugurada amb la seva signatura aquesta obra d'enginyeria, que ha estat construïda en 12 mesos i amb la qual les autoritats egípcies esperen gairebé triplicar els seus ingressos en menys de deu anys.
El president egipci va reiterar que tots els treballadors del canal i les Forces Armades "no han treballat en condicions normals, sinó en una situació de lluita contra el terrorisme", un problema que Al-Sisi va assegurar que els egipcis superaran "sense cap dubte".
Al-Sisi, que va sortir del discurs que portava escrit, va explicar que hi ha "idees extremistes" a Egipte que tenen l'objectiu de "destruir el país", i va alertar que si no es lluita contra aquestes "l'acabaran cremant per complet".
 Durant el discurs del president, dos vaixells van creuar-se per l'antic i el nou tram del canal (de 35 quilòmetres de longitud), l'objectiu del qual és permetre que les naus circulin en ambdós sentits.
Les autoritats egípcies preveuen que el nombre de vaixells que transiten pel canal, una mitjana de 49 cada dia, es dupliqui en menys de deu anys, així com els ingressos que percep l'Estat: dels 5.300 milions de dòlars del 2014 a més de 13.000 milions el 2023. El president va assegurar que aquest nou tram del canal "torna la confiança als egipcis", i va descriure aquest projecte com "el primer dels mil passos que els egipcis estan disposats a avançar" cap al desenvolupament del país.
"Mai ningú no podrà venjar-se d'Egipte mentre el poble egipci segueixi unit i treballi colze a colze", va subratllar el president egipci, que va posar d'exemple el xeic d'Al-Azhar, Ahmed al-Tayeb, i el patriarca copte Tauadros II, asseguts junts en la mateixa sala.
El president de l'Autoritat del Canal de Suez, Mohab Mamish, va assegurar que aquest esdeveniment és la celebració de l'"inici del desenvolupament de l'Egipte del segle XXI".
Tant Al-Sisi com Mamish van reiterar diverses vegades que aquest esdeveniment va ser elaborat en tan sols un any "gràcies al treball dels egipcis", i tots dos van celebrar que això serà un exemple per a les futures generacions.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Crespo creu que la seva mala relació amb Fraga va perjudicar Correa

Crespo creu que la seva mala relació amb Fraga va perjudicar Correa

El número dos de Gürtel, Pablo Crespo, va opinar que el fet que Francisco Correa el fitxés el...

El Govern vol augmentar el control a les policies locals

El Govern vol augmentar el control a les policies locals

Interior planteja que els agents municipals comparteixin numeració amb els Mossos, però no una...

Iglesias: ´hi ha més delinqüents potencials en aquesta cambra que a fora´

Iglesias: ´hi ha més delinqüents potencials en aquesta cambra que a fora´

El secretari general de Podem reclama per al seu partit el paper d'"oposició real"

Enllaços recomanats: Premis cinema