L'homicida de Castelldefels que es va suïcidar després de matar amb una arma de foc la seva dona i els dos fills de tots dos mantenia acalorades discussions a crits amb la seva esposa, que van portar la policia diverses vegades a casa seva, malgrat que no consta cap denúncia en contra seva per maltractaments.

Segons fonts pròximes al cas, l'home, de 61 anys, nacionalitat espanyola i origen uruguaià, va matar suposadament a trets la seva parella, de 45 anys, nacionalitat espanyola i origen bielorús, i els dos fills de tots dos, un nen de 12 anys i una nena de 7, a la casa que tenien a Castelldefels, població que ahir es va despertar commocionada per la tragèdia.

Els Mossos d'Esquadra i la Policia Local de Castelldefels havien acudit diverses vegades a la casa de la família alertats pels veïns, que sentien les esbroncades des dels seus habitatges, segons les mateixes fonts. Malgrat les seves acalorades discussions a crits, no consta que ni la policia ni els jutjats tinguin obert cap procediment ni denúncia de la dona per violència masclista o per agressions per part de l'homicida, segons les mateixes fonts.

Una filla d'una anterior relació de l'homicida va ser la que dimecres a la nit es va trobar les seves restes i va trucar cap a 3/4 de 9 del vespre als Mossos d'Esquadra per avisar que hi havia quatre cadàvers a l'habitatge.

Quan els agents van arribar a la casa, en una urbanització a pocs metres del mar, van trobar els cossos dels dos germans a les seves habitacions; el de la dona, al llit; i el del suposat homicida, al sofà del menjador. Els agents també van recuperar al costat del cadàver de l'home l'arma de foc amb què suposadament va matar la dona i els menors i es va suïcidar, segons les fonts consultades.

El jutge que investiga el cas, que ha decretat el secret del sumari, està pendent que l'autòpsia determini si les morts es van produir ahir a la nit o fins i tot dimarts. Els Mossos d'Esquadra mantenen una investigació oberta per intentar aclarir quin va ser el desencadenant del crim, encara que les principals hipòtesis apunten que es tracta d'un cas de violència masclista.

Una veïna de la família va assegurar ahir als periodistes que el matrimoni tenia baralles constants i que se sentien "crits i insults", de manera que, segons va afirmar, va alertar diverses vegades els Mossos d'Esquadra.

Els veïns van explicar, a més, que a la família amb prou feines se la veia per la urbanització, on es va instal·lar fa uns tres anys. Alguns veïns també van detallar que, de vegades, la família celebrava sonades festes a casa seva, on ahir al matí, un cop aixecat el precinte, es podia veure la piscina envoltada de joguines dels nens i tovalloles.

L'homicida es dedicava, segons alguns veïns, al negoci de la compravenda de cotxes de luxe.

Amb la mort dels dos germans de Castelldefels, ja són quatre els menors que han estat assassinats en els últims set dies, suposadament pels seus pares, a tot Espanya, després que un home matés el passat 31 de juliol les seves dues filles menors, que passaven uns dies amb ell, al seu habitatge de Moraña, hores abans d'entregar-les a la seva exdona.